036 720 0500
Over ons

Over Autozaak.nl

De aanleiding van de start van Autozaak.nl in 2008 was de toenemende vraag naar een rationelere aanpak bij het aanbieden en leveren van nieuwe auto­mobielen en het toepassen van een realistische prijsstelling. Veel potentiele kopers zagen bij ingewikkelde en ondoorzichtige offertes door de bomen het bos niet meer en vroegen zich vertwijfeld af in hoeverre de kosten van die prachtige showrooms en maatpakken een alsmaar grotere invloed kreeg op de prijs van de nieuwe auto.

Onze persoonlijke ervaring in de autobranche gaat terug tot 1998 en sindsdien hebben wij veel zien veranderen. Met name door het alsmaar groter wordende merken- en modellengamma en de komst van internet is de keuze steeds uit­gebreider geworden en is de prijs vaker van doorslaggevend belang bij de aan­schaf van een auto dan voorheen. Er zijn alleen zo veel aanbieders met zo veel verschillende prijzen, dat het moeilijk kiezen is. Bovendien bestaat er vaak on­duidelijkheid over de kortingsmogelijkheden, zogenaamde inruilverrekeningen en leveringscondities.

Kortingstrategieën

Helaas bestaan er bij actuele aanbiedingen voor de potentiele autokoper nog steeds veel onduidelijkheden over prijzen en kortingsmogelijkheden bij de aanschaf van de nieuwe auto. Niet zo vreemd, want het is vandaag de dag geen uitzondering wanneer een nieuwe auto wordt aangeboden met bijvoor­beeld 10% korting, terwijl een vergelijkbare auto bij een andere aanbieder voor een (vaste) lagere prijs wordt aangeboden en in het geheel niet of nauwelijks over korting wordt gesproken. En dan is er vaak ook nog sprake van grote ver­schillen bij de inruilprijs van uw huidige auto.

De oorzaak hiervan is veelal terug te vinden in de strategie van de prijsbepaling door een importeur of dealer; bijvoorbeeld door het toepassen van een lagere catalogusprijs voor een lagere fiscale bijtelling of door het aanbieden van inte­ressant geprijsde optiepakketten. In veel van deze situaties gaat dit ten koste van de verkoopmarge van de aanbieder waardoor er minder of geen korting meer kan worden geboden. Of de prijsbepaling van de nieuwe auto wordt juist hoog ingezet zodat er veel korting kan worden geboden, of dat deze ‘financiële reserve’ kan worden toegepast voor een kunstmatig hoge waardering van de inruilauto. Vanzelfsprekend zal het gaan om de toe betaling, maar veelal slaat bij de aanschaf van de nieuwe auto de argwaan en onzekerheid toe zodra er boven de eindstreep grote prijsverschillen zijn te bespeuren.

Geen ingewikkelde prijsstrategieën

In de aanbieding van Autozaak.nl zijn geen ingewikkelde prijsstrategieën ver­werkt en wordt de prijs van de nieuwe auto niet hoger ingezet om veel korting te kunnen geven of om de mogelijke inruilauto kunstmatig hoog te waarderen. De Autozaak.nl prijs voor de nieuwe auto is structureel concurrerend en de mogelijke inruilauto wordt gewaardeerd op de actuele marktwaarde. Hierbij kunt u desgewenst uw eigen auto in eigen beheer verkopen of gebruik maken van de Autozaak.nl verkoopservice, zonder dat dit invloed heeft op de prijs van de nieuwe wagen.

Ongeacht of er wel of geen sprake is van een inruilauto, bij Autozaak.nl bent u verzekert van een structureel lage, concurrerende prijs voor de nieuwe auto. Het resultaat is een transparante aanbieding en een meer dan interessante prijs onderaan de streep. Eenvoudig en overzichtelijk.

Bij Autozaak.nl kunt u terecht voor de aanschaf van uw geheel naar wens samengestelde nieuwe auto, nieuwe voorraadauto en auto’s uit recente bouw­jaren voorzien van fabrieksgarantie. Onze merken en modellen kunt u vinden in ons aanbod. Hierbij kunt u profiteren van structureel lage prijzen, zonder in te leveren op de zekerheden van merkgarantie zoals is bepaald in de Europese wetgeving. Autozaak.nl ‘verzamelt’ inkoopvoordeel en maakt gebruik van een efficiënte logistieke werkwijze met korte lijnen. Door het weglaten van geld­verslindende tussenstations en het toepassen van een lage kostenstructuur koopt u bij Autozaak.nl een nieuwe auto voor een wel zeer concurrerende prijs.

Waarom? Vooral omdat niemand teveel wil betalen voor zijn of haar nieuwe auto, maar ook omdat de Europese wetgeving het mogelijk maakt om bij een merkonafhankelijk autobedrijf een nieuwe auto te kopen. En dan zonder in te leveren op de zekerheden van de merkgarantie. Maar misschien nog belang­rijker; omdat er steeds meer behoefte is aan financiële transparantie bij het voorstel van de nieuwe auto.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over onze werkwijze, ons aanbod, de offerte-aanvraag, het samenstellen van de gewenste auto, onze prijzen, de zekerheden, het inruilen of verkopen van uw auto, de fabrieksgarantie en/of aanvullende zekerheden? Wij kijken met belangstelling uit naar uw bericht. Ook voor andere vragen en/of opmerkingen zijn wij u graag van dienst.

Arjan Boer, oprichter van Autozaak.nl

Nieuwe auto volgens autozaak.nl principe

Waarom Autozaak.nl?

Vooral omdat niemand teveel wil betalen voor zijn of haar nieuwe auto. Maar ook omdat de Europese wetgeving het mogelijk maakt om bij een merkonafhankelijk autobedrijf een nieuwe auto te kopen, zonder in te leveren op de zekerheden van de merkgarantie.

De zekerheid van fabrieksgarantie

Onderhoud bij dealer of specialist naar keuze

Financiele zekerheden in balans

Wij verkopen uw huidige auto

Al 6 jaar tevreden klanten

RTL4

Hét Nieuwe Autokopen bij Autozaak.nl een interview gemaakt door LifestyleXperience.